Početna Gradske teme Raspisan konkurs za 900 subvencija za kupovinu bicikala

Raspisan konkurs za 900 subvencija za kupovinu bicikala

0

Udruženje “Novosadski ekološki centar” raspisalo je konkurs za dodelu subvencija za kupovinu bicikala u Novom Sadu u drugom krugu ovog projekta.

Biće podeljeno devet miliona dinara, a kako je subvencija 10.000 dinara po osobi, u ovom krugu 900 Novosađana može da računa na pomoć u kupovini dvotočkaša.

Uslovi za prijavu na konkurs su isti kao i prethodni put, odnosno samo jedna osoba iz domaćinstva može dobiti novac, pod uslovom da nije u periodu od tri godine već dobila takva sredstva. Uslov je i da je državljanin Srbije i da ima prebivalište u Novom Sadu.

Zainteresovani se prijavljuju preko sajta Gradske uprave za zaštitu životne sredine www.environovisad.rs i na sajtu www.vozibicikl.rs od podneva 20. avgusta do podneva 23. avgusta i biće primljeno 1.100 prijava. Svi koji uspeju da se prijave potom će morati da dostave fotokopiju lične karte sa adresom ili očitanu ličnu kartu u Kulturnu stanicu “Eđšeg” u Antona Čehova 4 ili da pošalju mejl na info@vozibicikl.rs.

U roku od pet dana nakon prijava biće objavljena rang lista i to prednost imaju prvih 900 koji su se javili. Građani koji prođu na rang listi će tada u roku od 15 dana morati da donesu ličnu kartu na uvid, obrazac izjave o članovima domaćinstva, saglasnost o obradi podataka o ličnosti, dokaz o otvorenom dinarskom računu i dokaz o kupovini novog bicikla koja je bila sa datumom nakon objavljivanja rang liste.

Više inforamcija i javni poziv može se videti na www.environovisad.rs i www.vozibicikl.rs.

Podsetimo da je za drugu turu subvencioniranja iz budžeta opredeljeno 10 miliona dinara iz gradske kase, od kojih je milion za troškove sprovođenja konkursa i jedini zainteresovani da sprovede konkurs je bio Novosadski ekološki centar, kojem je Grad i dodelio posao sprovođenja javnog poziva.

U prvoj turi u kojoj je bilo iz budžeta izdvojeno 8 miliona dinara, od kojih je skoro milion bilo za troškove, Novosađani su subvencije dobijali uz pomoć Novosadske biciklističke inicijative. Ukupno su potpisana 702 ugovora sa Novosađanima, dok je interesovanje bilo veliko jer je bilo preko 7.000 prijava na sajtu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay