Početna Gradske teme Raspisan tender za opremanje dva terena u stambenom bloku na Jugovićevu

Raspisan tender za opremanje dva terena u stambenom bloku na Jugovićevu

0

Dva sportska terena na Jugovićevu, u stambenom bloku za pripadnike snaga bezbednosti, biće opremljena urbanim mobilijarom i spravama za vežbanje.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za nabavku opreme, poput betonskih stolova za stoni tenis, šah i društvenu igru “Čoveče, ne ljuti se”, te multifunkcionalnih sprava, greda za preskakanje, klupa za vežbanje, odnosno odmor, kao i korpi za otpatke. Procenjena vrednost javne nabavke je oko 4,6 miliona dinara (4.583.333), a rok za završetak radova tri meseca od uvođenja odabranih izvođača u posao.

Sportski tereni na Jugovićevu izgrađeni su u prvoj fazi gradnje objekata za bezbednjake, to jest kada i stambeni blokovi 1 i 2. Na inicijativu stanovnika tog naselja, urađena je tehnička dokumentacija za opremanje igrališta, a kako je navedeno, sve to je učinjeno da bi se poboljšao kvalitet boravka, pre svega dece, na javnim površinama.

Kako se iz tenderske dokumentacije može primetiti, manji teren, dimenzija 18×17 metara, biće opremljen sa po jednim betonskim stolom za stoni tenis, šah i igru “Čoveče, ne ljuti se”, kao i korpom za otpatke, dok će na većem (dimenzija 33×19 metara) biti postavljene dve multifunkcionalne sprave, ravna benč klupa za vežbanje, grede za preskakanje, te dve klupe za sedenje s korpom za otpatke.

Jedna multifunkcionalna sprava, izrađena od čeličnih profila, imaće trostruke paralelne šipke, vertikalne i horizontalne merdevine, šipke za izvlačenje i tako dalje, dok bi druga, s horizontalnom šipkom, užetom i gimnastičkim karikama, trebalo da bude izrađena od pocinkovanog čelika.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 20. februara, a 40 dana kasnije biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka. Imajući u vidu rokove, kao i period neophodan za uvođenje odabranih izvođača u posao, opremanje sportskih terena moglo bi da počne u aprilu.

Ulaganje u sportske objekte

Poslednjih godina, Novi Sad sve više novca ulaže u obnovu i izgradnju sportskih objekata, terena i igrališta. Ove godine je za gradnju sportskog kompleksa u Futogu opredeljeno gotovo 654,6 miliona dinara (654.576.000), dok je za planiranu atletsku dvoranu sa stadionom, uključujući i prateću infrastrukturu, na Jugovićevu namenjeno 15,5 miliona, koji će biti iskorišćeni za nastavak pribavljanja projektno-tehničke dokumentacije. Osim toga, Grad će preko Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove podržati funkcionisanje lokalnih sportskih ustanova sa 204 miliona dinara.

Izvor: Dnevnik.rs/J. Vukašinović
Foto: Pixabay/ilustracija