Početna Gradske teme Rekordni iznos od 203 miliona dinara za Akcioni plan zapošljavanja

Rekordni iznos od 203 miliona dinara za Akcioni plan zapošljavanja

0

U Gradskoj kući održana je sednica Saveta za zapošljavanje Grada Novog Sada i tom prilikom usvojen je Akcioni plan zapošljavanja za 2023. godinu. Pored člana Gradskog veća za privredu Milorada Radojevića, koji je i predsednik Saveta, sednici su prisustvovali i članovi Gradskog veća, gradskih uprava i ostali članovi Saveta.

Akcioni plan zapošljavanja Grada Novog Sada za 2023. godinu predstavlja osnovni dokument za sprovođenje aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Grada Novog Sada kojim se definišu ciljevi i prioriteti i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati u ovoj godini, radi unapređenja zapošljavanja i smanjenja nezaposlenosti.

“Grad Novi Sad i u 2023. godini nastavlja sa aktivnom politikom zapošljavanja. Nastavili smo da povećavamo sredstva za programe zapošljavanja, i ove godine će biti izdvojen rekordni iznos od preko 203 miliona dinara, a biće obuhvaćeno preko 650 lica. Analize iz prethodnih godina pokazuju da se skoro 80 procenata lica koja budu obuhvaćena ovim programom, ni posle nekoliko godina, ne vraća na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Ono što je novina u ovogodišnjem programu je da ćemo po prvi put omogućiti da i 15 lica sa srednjom stručnom spremom, kroz program stručne prakse, stekne prvo radno iskustvo”, rekao je Milorad Radojević.

Programi i mere aktivne politike zapošljavanja Grada koji će biti realizovani u cilju povećanja zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti u 2023. godini su: program pripravnika, program stručne prakse, organizovanje javnih radova od interesa za Grad, podrška samozapošljavanju, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, sajmovi zapošljavanja kao i obuke i edukacija lica.

Od 2012. godine, zaključno sa ovogodišnjim Planom, Grad Novi Sad je izdvojio milijardu i šesto trideset sedam miliona dinara za programe zapošljavanja.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs