Početna Gradske teme Turističke ture i izložbe su besplatne za Dan grada

Turističke ture i izložbe su besplatne za Dan grada

0

Turistička organizacija Grada Novog Sada, zajedno sa ustanovama kulture, povodom Dana grada, organizuje širom otvorena vrata 4. i 5. februara, kada će svi zainteresovani Novosađani, Novosađanke i njihovi gosti moći da vide izložbe poput “Mileva: mi smo stena”, “Tamburaška tradicija u Vojvodini”, ali i stalne postavke brojnih ustanova kulture potpuno besplatno.

Biće organizovano i upoznavanje sa svim manje poznatim pričama o starom gradskom jezgru i Petrovaradinskoj tvrđavi kroz organizovane besplatne turističke ture uz pratnju vodiča.

Turističke ture će biti na srpskom jeziku, a održaće se prema sledećem rasporedu:

Subota, 4. februar:

Ture po centru grada održaće se u terminima: 10.00, 11.30 i 12.00 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11.00, 12.30 i 13.30 časova.

Nedelja, 5. februar:

Ture po centru grada održaće se u terminima: 10.00, 11.00 i 12.00 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11.00, 12.30 i 13.30 časova.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na veb sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada, klikom ovde.

Cilj akcije je da se Novosađanima i Novosađankama predstavi kulturno-turistička ponuda grada, kako bi na pravi način, kao budući ambasadori svog grada, osetili duh Novog Sada.

Tokom 4. i 5. februara u brojnim ustanovama kulture održaće se “Dani otvorenih vrata” koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom Novog Sada. Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama: Muzej Vojvodine, Muzej grada Novog Sada, Galerija Matice srpske, Ustanova za izradu tapiserija “Atelje 61”, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Zbirka strane umetnosti, Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima, Poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Prirodnjačka zbirka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar, Kulturni centar Novog Sada i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

O detaljnim terminima, kao i informacijama o slobodnom ulazu možete saznati na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada, klikom ovde.

Izvor: Gradskeinfo.rs
Foto: RTV/arhiva