Početna Gradske teme Sajam zapošljavanja za sve studente Univerziteta u Novom Sadu u sredu u...

Sajam zapošljavanja za sve studente Univerziteta u Novom Sadu u sredu u Visokoj poslovnoj školi

0

Sajam zapošljavanja i stručnog usavršavanja održaće se u sredu, 15.maja, u periodu od 11 do 13 časova, u holu Visoke poslovne škole strukovnih studija (Vladimira Perića Valtera 4, Novi Sad).

Predstaviće se brojne kompanije iz oblasti turizma, trgovine, bankarstva, finansija i informacionih tehnologije i izneti svoje ponude za kurseve, prakse i zaposlenje svim studentima novosadskog Univerziteta, koji posete ovaj sajam.

Novosadski studenti će imati priliku da nađu praksu ili zaposlenje u renomiranim kompanijama, a predstaviće se njih više od 30 iz privatnog i javnog sektora.

Među kompanijama koje nude poslove su: Erste banka, OTP banka, 3Bank, Intermino, Rationale, ComData, Generali osiguranje, Centar za menadžment nabavki, Adeco, Soko tim 021, Fond Evropski poslovi Autonomne pokrajine Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Opštine Irig, Turistička agencija Grand Tours, Hotel City Centar Mediteraneo, Hotel Vojvodina, Hotel Termal, Hotel Pupin i Hotel Zlatibor, koji su deo NS Hotels grupacije, pa i GSP Novi Sad.

Studentima će se predstaviti i studentska organizacija Aiesec i Edukativni centar za obuke i profesionalni razvoj, a predstavnici Experience-a upoznaće studente s programom studentske razmene Work&Travel USA.

Inače, Visoka poslovna škola strukovnih studija Novi Sad intenzivirala je razmenu studenata i nastavnika u okviru Erasmus+ programa mobilnosti ostvarivši nova partnerstva sa institucijama u Evropi, a od 2024. godine Škola je postala deo #TASA mreže u okviru CEEPUS programa razmene, čime su otvorene nove mogućnosti međunarodne saradnje sa 31 institucijom u 16 zemalja.

“Na poziv Ministarstva prosvete, učestvovala sam nedavno na Kongresu visokog obrazovanja u Havani. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da će od sledeće godine dva naša studenta moći besplatno da borave mesec dana u Havani u letnjoj školi španskog i engleskog jezika. Takođe, u toku ovog leta tri naša studenta će 10 dana besplatno boraviti u Sloveniji, u letnjoj školi “Sustainable Synergies: Bridging Tourism and Agriculture through Supply Chains and Logistics” gde će učestvovati u raznovrsnim edukacijama, radionicama i ekskurzijama” istakla je direktorka VPŠ Jelena Damnjanović.

Tokom sajma biće održana i radionica za sve studente “Intervju sa poslodavcem”, a radionicu realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

Sajam zapošljavanja i stručnog usavršavanja već godinama organizuje Centar za razvoj karijere i stručnu praksu Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, a otvoren je za sve studente Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: Arhiva