Početna Gradske teme Satelitska pijaca dobila novi plato

Satelitska pijaca dobila novi plato

0

satelitska-pijaca-2

Rekonstrukcija novog platoa Satelitske pijace je završena. Prodavci će u novootvorenom delu koristiti tezge po principu dnevne rezervacije, budući da još uvek nije poznato kada će početi izgradnja natkrivenog dela na šta se čeka građevinska dozvola.

– Cilj projekta je da se dobije najmodernija i komunalno najopremljenija pijaca, koja će postaviti standard izgleda moderne pijace, a sve sa ciljem rešavanja komunalnih problema Satelita i Novog naselja – rekao je direktor JKP “Tržnica” Miloš Tubić.

– Grad je uložio oko 3,5 miliona dinara za prodajna mesta, oko 2,5 miliona je koštala izrada platoa i oko milion dinara infrastruktura sa ogradom, rasvetom i vodovodom i kanalizacijom… Čeka se dozvola od “Elektrovojvodine” koja je obećana tokom sledeće nedelje, i potom ćemo raspisati javnu nabavku za izvođenje dalje planiranih radova.

Po rečima zamenika gradonačelnika Borka Ilića, JKP “Tržnica” je odličan primer kako hrabro i odlučno može da se uradi veoma mnogo dobrih stvari za grad. To preduzeće je tokom prošle godine, rekonstruisanjem Riblje pijace, praktično otpočelo i rekonstrukciju čitavog trga kod Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” i Saborne crkve.

– Preduzeće rešava pitanje Satelitske pijace i izgradnje nove, a sve u sklopu predviđenog probijanja bulevara koji treba da spoji Novo naselje s Futoškim putem – rekao je Ilić.

– U sklopu tog posla Satelitska pijaca mora da se izmešta u određenom delu, ali završetkom svih predviđenih radova dobićemo savremenu pijacu koja će biti u skladu sa svim svetskim standardima. Bitno je istaći da će taj deo grada izgradnjom bulevara biti jedan od naseljenijih, te je veoma bitno da ima takvu pijacu.

Satelitska pijaca u poslednje dve godine beleži standardan rast prihoda za JKP “Tržnica”.

Izvor: Dnevnik
Foto: nstržnica.co.rs