Početna Gradske teme Sednica Skupštine Vojvodine: Glavna tema kako se trošio budžet od 123 milijarde

Sednica Skupštine Vojvodine: Glavna tema kako se trošio budžet od 123 milijarde

0

Naredna sednica Skupštine Vojvodine održaće se u četvrtak, 27. juna, a glavna tema će biti završni račun budžeta za 2023. godinu.

Ovo će biti prvo zasedanje pokrajinskog parlamenta, posle više od šest meseci od vojvođanskih izbora, na kojem će se razmatrati odluke koje nisu u vezi sa kadrovskim rešenjima.

Pokrajinski poslanici će razmatrati kako je utrošeno 123 milijarde dinara u prošloj godini, što je rekordna suma. Podsetimo i da je visina ovogodišnje kase oko 110 milijardi dinara.

Na dnevnom redu, osim rasprave o završnom računu budžeta za prošlu godinu, biće i još nekoliko izveštaja o radu pokrajinskih ustanova u 2023. godini.

Pred poslanicima će biti i izveštaj pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, zatim izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom APV-a u 2023. godini, kao i izveštaji o poslovanju fonda “Evropski poslovi” i Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Vojvođanska skupština će odlučivati i o imenovanju Čaba Čorbe iz Temerina u Savet Univerziteta u Novom Sadu, kao i Zoltana Sedlaka u Savet Ekonomskog fakulteta.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay