Početna Gradske teme Šesnaest kandidata za Oktobarsku nagradu Novog Sada

Šesnaest kandidata za Oktobarsku nagradu Novog Sada

0

Oktobarska nagrada Novog Sada ove godine će otići u ruke jednog od ukupno 16 kandidata koje su prijavili građani, organizacije i institucije.

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada utvrdila je da su ove prijave podnete blagovremeno, tačnije do 15. septembra.

Među predloženim kandidatima za Oktobarsku nagradu su nekadašnji kustos i rukovodilac Spomen-zbirke Pavla Beljanskog dr Vera Jovanović; Tehnička škola “Pavle Savić”; organizator dečijih i omladinskih programa i humanitarnih manifestacija Lato Tibor; direktor Srednje mašinske škole Vladimir Gavranić; fotoreporter Jaroslav Pap (posthumno); Predškolska ustanova “Radosno Detinjstvo”; Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine;, Ustanova za izradu tapiserija “Atelje 61” Petrovaradin;, stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić Ranković;, urednik filmskog programa Kulturnog centra Novog Sada Đorđe Kaćanski i Kaćke novine.

Kandidati su i direktor Muzičke škole “Isidor Bajić” Mr Radmila Rakin Martinović; predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković; specijalista opšte medicine Snežana Jankov; direktor folklornog udruženja “Veliko kolo” iz Veternika Milan Veselinović i Folklorno udruženje “Veliko kolo”.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti.

Oktobarska nagrada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Grada Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada.

Oktobarska nagrada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada.

Oktobarska nagrada se može posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen