Početna Gradske teme Srušen “Pab” u Lasla Gala, gradiće se višespratnica

Srušen “Pab” u Lasla Gala, gradiće se višespratnica

0

Prvog dana maja počelo je rušenje kuće u kojoj je dugo godina bio smešten poznati novosadski kafić “Pab” (“The Pub”), a na čijem je mestu planirana višespratnica.

Kuće u kojoj su smešteni “Pab”, kao i ona u kojoj se nalazi prodavnica brze hrane “Index Vanessa”, koja je poznata po tome što je u vlasništvu porodice koja je među prvima počela da pravi kultne indeks sendviče u Novom Sadu, spadaju u malobrojne starije kuće u ovoj ulici, s obzirom na to da njome sada dominiraju višespratnice.

“Pab” se putem društvenih mreža oprostio od svojih posetilaca, zahvalivši se gostima, ali i svima koji su učestvovali u radu ovog kafića.

– Hvala svima koji su uvek bili sa nama, kome smo bili druga kuća, koji su znali svaki kutak ovog mesta, hvala svakom čoveku koji nas je ikada posetio jer svako je ostavio svoj trag – poručuju iz “Paba”, dodajući da će se sa svojim gostima družiti na nekom drugom mestu.

Kako se može videti u Planu detaljne regulacije blokova oko Ulice Danila Kiša, iz 2018. godine, “na završetku Ulice Lasla Gala prema Bulevaru oslobođenja, planira se stambeno poslovni objekat spratnosti P+G+8+Pk”, odnosno zgrada sa prizemljem, garažom, osam spratova i potkrovljem.

Prema saznanjima “021” ova zgrada će imati 96 stanova, sedam poslovnih prostora i 18 garažnih mesta.

– U prizemlju objekta planira se pešački pasaž koji će povezati Ulicu Lasla Gala sa Bulevarom oslobođenja sa pravom službenosti prolaza – navodi se u planskom dokumentu.

Kompanija je ishodovala lokacijske dozvole, a sledeći korak je dobijanje građevinske dozvole. Pokušali su da je dobiju u junu prošle godine, ali im je zahtev odbijen iz formalnih razloga.

Plan za rušenje ovih kuća postoji već godinama unazad, tako da je ovakav potez investitora i očekivan.

Kako se može videti na sajtu kompanije “City Gradnja Profit”, oni su gradili i “Generali” višespratnicu na uglu Braće Ribnikar i Bulevara oslobođenja, koja se nalazi tačno preko puta budućeg objekta.

Prema Planu detaljne regulacije blokova oko Ulice Danila Kiša, ideja je i da se izgradi javna garaža na građevinskom zemljištu u bloku između ulica Lasla Gala, Braće Ribnikar i Danila Kiša, koja bi imala suteren, prizemlje i jedan sprat, a po etaži bi imala 55 parking mesta.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay