Početna Aktuelno Štrajk upozorenja u deset novosadskih škola i protest zbog smene direktorke škole...

Štrajk upozorenja u deset novosadskih škola i protest zbog smene direktorke škole u Kisaču

0

Zaposleni u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine obustaviće rad u sredu, 3. juna, na sat vremena kako bi skrenuli pažnju na neregularne izbore za v.d. direktora škole “Ljudovit Štur” u Kisaču.

Rad će biti obustavljen od 12 do 13 časova u deset škola u Novom Sadu.

U pitanju su Gimnazija “Laza Kostić”, Elektrotehnička škola “Mihailo Pupin”, Saobraćajno-tehnička škola “Pinki”, Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn”, Škola za dizajn “Bogdan Šuput”, OŠ “Mihajlo Pupin” Veternik, OŠ “Jovan Dučić” Petrovaradin, OŠ “Mihajlo Pupin” Veternik, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Sremska Kamenica, OŠ “Ivo Andrić” Budisava i OŠ “Ljudevit Štur” Kisač.

Jedini štrajkački zahtev je da se bivša direktorica škole u Kisaču Ana Vozar imenuje za v.d. odnosno za direktora škole.

Članica štrajkačkog odbora Ivana Muhova kaže za 021 da su se sve ove škole složile da obustave rad na jedan sat iz solidarnosti sa kolegama.

“To je samo znak da su nas podržale i ostale škole. Mi nećemo ovim dobiti nikakvo rešenje, ali ovo je jasan znak da nismo samo mi u pitanju i da se ne bunimo samo mi. Samo želimo da se poslušaju želje kolektiva”, ističe ona.

Muhova najavljuje i veliki protest prosvetara u Novom Sadu zbog imenovanja direktora škole u suprotnosti sa mišljenjem školskog odbora i nastavničkog veća, a u skladu sa mišljenjem Nacionalnog saveta Slovaka. Vreme održavanja protesta tek treba da bude utvrđeno.

Podsetimo, za v.d. direktora škole u Kisaču uprkos većini glasova nije izabrana dosadašnja direktorica Ana Vozar, već je to mesto, po mišljenju Nacionalnog saveta i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje pripalo učiteljici Ani Leginj. Zbog toga je u sredu, 27. maja, održan protest kolektiva škole u Kisaču, o čemu više možete pročitati OVDE.

Izvor: 021
Foto: Mihal Madacki