Početna Gradske teme Sukob DS i SNS zbog prodaje zemljišta kod stadiona “Karađorđe”

Sukob DS i SNS zbog prodaje zemljišta kod stadiona “Karađorđe”

0

stadion Vojvodine iz vazduha - Copy

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od gradske vlasti da zaustavi rasprodaju građevinskog zemljišta, pre svega parcelu na kojoj je rasadnik Gradskog zelenila i onu koja se nalazi pored stadiona Karađorđe.

Kandidat DS za gradonačelnika Veljko Krstonošić ocenio je da se time pokušava obezbediti sredstva za realizaciju ugovora sa stranim partnerom o izgradnji nove fabrike u Radnoj zoni “Sever 4” koji je okrarakterisao kao štetan.

Na prodaji je blizu trideset parcela u vlasništvu grada, među kojima su u one najvrednije koje se s pravom nazivaju “porodičnom srebrninom”. Zemlja se rasprodaje u trenutku kada se tržište nekretnina još nije oporavilo i kada su cene najniže. Građevinsko zemljište nije obnovljiv resurs i zato se njime vrlo pažljivo raspolaže – smatra Krstonošić.

On dodaje da gradska vlast po svaku cenu pokušava da realizuje ulaganje u novu fabriku za potrebe kompanije “Lir”, zbog koje će se praktično isprazniti gradski budžet za ovu godinu i da se zbog toga zaustavljaju sve veće najavljene investicije poput gradnje zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć ili mosta između Štranda i Ribarskog ostrva.

Naprednjaci su reagujući na ove optužbe izneli podatak da je za mandata Igora Pavličića od 2008. do 2012. godine prodato 79 parcela gradskog građevinskog zemljišta i to za milijardu i 213 miliona dinara.

Na parceli pored stadiona ‘Karađorđe’ nići će novi poslovni objekti koji će uposliti nekoliko stotina Novosađana, ne računajući ljude koji će raditi na izgradnji objekata. Svako novootvoreno radno mesto donosi direktne prihode u budžet grada. Potpuno je očigledno da Demokratska stranka pokušajem stvaranja atmosfere haosa i nesigurnosti, ima za cilj da Novi Sad predstavi kao nestabilnu sredinu za strane investiture – poručuje SNS.

Dodaje se da demokrate pokušavaju da unište budućnost, ne samo ljudi koji žele da žive i rade ovde, neko i generacija koje tek treba da postanu stanovnici Novog Sada.

Izvor: 021.rs
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications