Početna Gradske teme Sutra je 17. Bukovački maraton

Sutra je 17. Bukovački maraton

0

Sedamnaesti Bukovački maraton biće održan 7. septembra, a start je predviđen u 9.30 časova u Bukovcu, kod okretnice autobusa, na poslednjoj stanici linije 64. U okviru maratona, koji organizuje Planinarsko društvo „Vilina vodica” iz Bukovca, biće održano i šesto kolo „Treking lige”, u koju su uključene staza malog, srednjeg zapadnog i velikog maratona.

Učešće se neće naplaćivati, odnosno startnina je besplatna, a u sklopu registracije maratonci će popunjavati prijavu i dobijaće učesničke kartone. Budući da ove godine na maratonu nije predviđen biciklizam, pešacima i trkačima na raspolaganju je šest vidno obeleženih staza različite dužine i na kontrolnim tačkama će im biti overavan prolazak. Takođe, na tim mestima će moći kontrolorima da se obrate za pomoć.

Od Novog Sada do Bukovca vozi autobus 64, koji polazi sa Železničke stanice u 7.20 i 8.25, a poslednja stanica ujedno je i polazna tačka maratona. Za sve koji dođu ranije organizatori su obezbedili kamp s mokrim čvorom, te su im u zidanom objektu obezbeđene i strunjače za spavanje. Osim toga, na udaljenosti 3,5 kilometra nalazi se Planinarski dom „Stražilovo”.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay