Početna Gradske teme TONS izradio slikovnicu o gradu za novosadske prvake

TONS izradio slikovnicu o gradu za novosadske prvake

0

Povodom Dana grada, Turistička organizacija Grada Novog Sada je izradila za najmlađe Novosađane slikovnicu “Novi Sad – grad golubijeg srca”.

Kako je navedeno na sajtu TONS-a, njihova ideja je bila da se đacima prvacima pokloni edukativna, ali i zabavna slikovnica koja je prilagođena njihovom uzrastu i koja će im na zanimljiv način ispričati priče o Novom Sadu i njegovim znamenitostima.

Glavni akteri su dva goluba, Goluban i Goga koji leteći kroz grad upoznaju značajne lokacije, događaje i ljude koji su obeležili istoriju našeg grada. Cilj je da svaki prvak u 35 škola na teritoriji Novog Sada dobije svoj primerak ove slikovnice koja je urađena na srpskom, mađarskom i slovačkom jeziku.

Ovaj projekat TONS-a je samo još jedna od aktivnosti koje se sprovode u cilju edukacije i upoznavanja Novosađana sa pričama o Novom Sadu. Prošle godine su organizovane promotivne pešačke ture od kojih su dve bile opšte, “Novi Sad – staro gradsko jezgro” i “Petrovaradinska tvrđava” i dve tematske, “Novi Sad iz jevrejskog ugla” i “Novi Sad iz ženskog ugla” koja je obuhvatala priče o znamenitim Novosađankama. U saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine urađen je serijal emisija “Novi Sad zauvek”, kao i tekstovi na temu “Novosadske priče” koji su bili objavljivani u kampanji na sajtu TONS-a kao i fejsbuk stranici Turistička organizacija Novi Sad.

Izvor: Novisad.com
Foto: TONS