Početna Gradske teme Turistička ponuda Vojvodine na Sajmu turizma u Istanbulu

Turistička ponuda Vojvodine na Sajmu turizma u Istanbulu

0

Turistička organizacija Vojvodine predstaviće pokrajinsku turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2023, od 8. do 11. februara, u okviru zajedničkog štanda Turističke organizacije Beograda, Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.

EMITT je najveći sajam turizma u Turskoj i jedan od značajnijih sajmova turizma na globalnom nivou, ove godine će okupiti 110 zemalja, više od 400 izlagača i veliki broj posetilaca, a vojvođanska ponuda na njemu biće predstavljena putem štampanih i video materijala.

Kada je reč o posetiocima iz Turske, iz Turističke organizacije Vojvodine navode da su oni lane bili najčešći stranci koji su posećivali Vojvodinu.

Tako je Vojvodinu u 2022. godini posetilo 32.793 turista iz Turske, što predstavlja porast u iznosu od čak 290 odsto u odnosu na 2021. godinu.

Ostvarili su 95.459 noćenja, što je za 52,2 odsto više nego 2021. godine, a turisti iz Turske su u Vojvodini u proseku boravili po 2,9 dana.

Izvor: RTV.rs, Tanjug
Foto: Logotip