Početna Gradske teme U Novom Sadu miran protest: Demonstranti prošetali do Policijske uprave

U Novom Sadu miran protest: Demonstranti prošetali do Policijske uprave

0

I u Novom Sadu večeras mirno. Procene su, da se oko dve hiljade građana, okupilo u centru grada, nakon čega su krenuli u mirnu protesnu šetnju.

Protest je počeo nešto posle 18 časova ispred zgrade Gradske kuće gde je odmah postalo jasno da scene poput onih u sredu uveče nećemo gledati.

Nakon što je bačena samo jedna petarda na Gradsku kuću, demonstranti su seli i uzvikujući “odlazite odavde” oterali manju grupu mlađih muškaraca.

Protest je nastavljen šetnjom tokom koje su oni sa čela kolone stalno pozivali okupljene da ne reaguju na provokacije i da ovo treba da budu mirni protesti.

Demonstranti su se zaustavili kod zgrade novosadskog MUP-a, na Bulevaru Kralja Petra, gde su tražili da se oslobodi član združene akcije “Krov nad glavom” i jedan od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu Miran Pogačar, koji je sinoć priveden u policiju.

Protesna kolona se ponovo vratila na Trg slobode, a gde će, kako najavljuju, zajedno biti i narednih dana, iako su razlozi zbog kojih su došli različiti.

Okupljeni su nakon pola sata na Trgu slobode, krenuli ponovo u protesnu šetnju ulicama Novog Sada.

https://www.youtube.com/watch?v=58FBenrgBEo&feature=emb_title

Izvor: RTV
Foto: Pexels