Početna Gradske teme Za 24 sata u Novom Sadu 41 pozitivan slučaj virusa COVID-19

Za 24 sata u Novom Sadu 41 pozitivan slučaj virusa COVID-19

0

U poslednjih 24 sata u Vojvodini je registrovano 86 novih slučajeva, među kojima je 41 iz Novog Sada, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U toku jučerašnjeg dana bolest je registrovana u svim okruzima u Vojvodini. Broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično. Ovim skupovima je prisustvoavao veći broj ljudi, i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakta u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti, kaže se u saopštenju.

Zdravstveni sistem AP Vojvodine je pod velikim opterećenjem i neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja..

Epidemiološka situacija u AP Vojvodini je i dalje nesigurna sa tendencijom pogoršanja,posebno u Gradu Novom Sadu.

Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 09.07.2020. godine, u AP Vojvodini je registrovano ukupno 2193 slučaja koji su potvrđeni RT PCR metodom, među kojima je u Novom Sadu 819.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay