Početna Gradske teme U Novom Sadu trenutno 800 obolelih od koronavirusa

U Novom Sadu trenutno 800 obolelih od koronavirusa

0

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je dramatična, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je preneo RTV, trenutno je u gradu oko 800 aktivnih slučajeva.

U Novom Sadu trenutno 800 obolelih od koronavirusa

Samo juče je u kovid ambulantama pregledano rekordnih 400 pacijenata, od čega su gotovo 20 odsto teški slučajevi.

– Ovim tempom ako nastavimo, mesta u bolnicama ćemo imati još sedam dana. Nakon toga ne znam da li ćemo moći i da primamo pacijente, odnosno ne znam kako ćemo se organizovati – rekao je Vučević.

Ovog vikenda obolele od kovida moraće da prima i Vojna bolnica u Petrovaradinu.

U poslednja 24 sata u Vojvodini registrovano je 179 novih slučajeva, među kojima je 96 iz Novog Sada, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Od početka epidemije u Vojvodini je registrovano ukupno 3.346 slučajeva, koji su potvrđeni RT PCR metodom. Od tog broja u Novom Sadu je 1380.

Institut epidemiološku situaciju u Vojvodini i dalje ocenjuje kao nepovoljnu, te da očekuju dalje pogoršanje.

– Apelujem na sve ljude da shvate, da situacija nije ni malo naivna, da nosimo svi maske i da držimo distancu. Ako samo to budemo primenili, već za dve nedelje ćemo potpuno sanirati situaciju. Nošenjem maski i držanjem distance ćemo i izbeći donošenje još težih i restriktivnijih mera, koje bi svakako imale negativan efekat i na privredu grada – dodao je gradončelnik Novog Sada.

– Nama ostaje još od mera, samo da još više skratimo radno vreme ugostiteljskim objekatima, radnjama i tržnim centrima i da zatvorimo bazene i teretane – zaključio je Vučević.

Izvor: RTV, novisad.com
Foto: Pixabay