Početna Gradske teme U Veterniku asfaltirano 28 ulica, do kraja godine još 10

U Veterniku asfaltirano 28 ulica, do kraja godine još 10

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove koji se izvode na putnoj infrastrukturi u Veterniku.

Kroz redovno održavanje u prvoj polovini 2019. godine asfaltirano je 28 ulica u tom delu grada, a do kraja godine planirano je asfaltiranje još 10 ulica.

– Koristeći ovo lepo vreme, miholјsko leto, pokušavamo da što više investiramo u putnu privredu do kraja godine. Nakon rebalansa kada smo izdvojili dodatnih 250 miliona dinara za tu vrstu ulaganja, krenuli smo sa radovima na više lokaliteta. Jedan od lokaliteta gde se asfaltira veći broj ulica, jeste ovde u Veterniku. Ovde je evidentan veliki komunalni deficit, a naselјe koje je veoma veliko, raste i dalјe i približava se broju od 20 000 stanovnika. Između ostalog, zbog toga i projektujemo novi vrtić u Ulici Milana Tepića – rekao je Vučević.

– Kada zbrojimo sve radove u Veterniku samo u ovoj godini, izdvojili smo preko pola milijarde dinara. Ima još mnogo izazova pred nama, kao što je sređivanje ulica koje nisu obuhvaćene našim planovima, i mi pokušavamo sve da dovedemo u red, ali nažalost, većina stvari je nasleđena iz nekih prošlih vremena kada se neplanski gradilo. Težnja nam je da naredne godine radimo i kompletnu rekonstrukciju Ulice kralјa Petra koja je vrlo frekventna i zahteva velika ulaganja. Slična ulaganja nas očekuju i u Ulici Dragoslava Srejovića, kada ćemo, probijanjem Bulevara Jovana Dučića, dobiti novi pravac za autobus u Veterniku. Takođe, idemo prema iznalaženju najbolјeg rešenja za uspostavlјanje nove tarifne zone GSP-a čime bi se cena veterničke karte dovela u rang sa cenom karata koju plaćaju stanovnici Novog naselјa. Uz to, kao i kupovinu 100 novih autobusa, težimo cilјu da imamo što više putnika u gradskom prevozu. Treba još mnogo da se radi, a mnogo hvala članovima Mesne zajednice, odbornicima i lјudima koji ukazuju na probleme, jer smo mi ovde da ih čujemo, uvažimo sugestije i posledično, pobolјšamo uslove života svih Novosađana – dodao je Vučević.

Vrednost izvedenih i planiranih radova u Veterniku tokom 2019. godine iznosi preko 100 miliona dinara, a radovima je obuhvaćeno 38 ulica sa pripadajućim krakovima, što iznosi preko 10 kilometara saobraćajnica.

U toku je izgradnja oko 12 kilometara kanalizacione mreže severno od Novosadskog puta, vrednosti 300 miliona dinara, zatim opremanje lokaliteta za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica u Veterniku, vrednosti 59 miliona dinara, izgradnja saobraćajnih površina, vodovoda, kanalizacije i javnog osvetlјenja Ulice Nove (između Ul. Vojvode Putnika i Radničke), u okviru opremanja lokaliteta za izbegla lica, vrednosti 23,5 miliona dinara, i izgradnja produžetka Bulevara Jovana Dučića, koju finansiraju Grad Novi Sad i AP Vojvodina, u vrednosti od 236 miliona dinara.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs