Početna Sport Košarkaški klub “Vojvodina” dovodi pojačanja u “minut do 12”

Košarkaški klub “Vojvodina” dovodi pojačanja u “minut do 12”

0

Košarkaški klub “Vojvodina” iskoristio je vanredni prelazni rok da u klub dovede još trojicu igrača, koji će odmah biti na raspolaganju stručnom štabu.

U pitanju su krilni centri, Andrija Simović (24), Enes Latifagić (27), te povratnik u dres Novosađana, centar Ivan Mandić (22).

Simović, koji je visok 207 centimetara, igrao je za “Megu”, “Vršac” i “Smederevo”, dok u “Vošu” stiže iz Rumunije. Latifagić, krilni centar visok 202 centimetra, u Novi Sad stiže iz sarajevske “Vogošće”. Mandić, visok 204 centimetra, protekle zime je potpisao prvi profesionalni ugovor sa “Vošom”, a sada se vratio u Novi Sad da nosi crveno-beli dres.

Sva trojica bi trebalo da ojačaju tim tamo gde je bio najdeficitarniji – ispod obruča.

Sastav se, zapravo, tek ovim pojačanjima donekle kompletirao za nastup u Košarkaškoj ligi Srbiji, u kojoj će se posle velike letnje krize, boriti za opstanak. U prva tri kola su poraženi, što i ne čudi s obzirom na to da su igrali bez centara, sa većinom juniora u timu. U međuvremenu u klub je stigao i Muta Nikolić, koji je postao šef stručnog štaba.

U narednom kolu, koje se igra danas, 26. oktobra, “Vojvodina” će dočekati ekipu “Vršca”. Vrščani će biti teški protivnici Novosađanima na Spensu, posle tri kola imaju dve pobede i dva poraza, te se nalaze u središnjem delu na tabeli domaćeg šampionata.

Lider “Voše” na startu prvenstva je Pavel Lobarev sa prosekom od 29 poena po utakmici, dok je u timu “Vršca” naefikasniji Ljubomir Čampara, sa 18,5 koševa po meču.

Utakmica između “Vojvodine” i “Vršca” počeće u 20 časova.

Izvor: 021/Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay