Početna Gradske teme U Vojvodini očišćeni svi putevi prvog i drugog prioriteta

U Vojvodini očišćeni svi putevi prvog i drugog prioriteta

0

Svi putevi prvog i drugog prioriteta u Vojvodini su očišćeni, snega na kolovozima nema, a u toku je čišćenje puteva trećeg prioriteta, kao i deonica gde je na ivicama saobraćajnica, nagomilan sneg. Tokom dana problema je bilo jedino na Iriškom vencu, gde se pod težinom snega obrušilo stablo na put, te je saobraćaj bio privremeno obustavljen.

Snega i leda na putevima u Vojvodini nema. Novi Sad je očišćen, a tokom dana dežurne ekipe zimskih službi čistile su ulice na sremskoj strani grada. Zimske službe ostaju u pripravnosti, jer kako ističu u JKP „Put“, na mokrim kolovozima i temperaturi ispod nule stvara se led, te će ih tokom dana i noći posipati solju.

Gojko Etinski iz JKP “Put” Novi Sad upozorio je građane da će biti puteva na koje se ne baca so i da će biti zaleđeni. “Na ove koje mi bacamo so radićemo intezivno 24 časa” izjavio je Etinski.

U Zrenjaninu i Somboru snega gotovo i nema, dok su u Bačkoj Palanci očišćeni putni pravci prvog i drugog prioriteta, a u toku je čišćenje preostalih saobraćajnica. Prohodni su i svi glavni pravci u Sremu, a zbog snega koji je padao tokom dana, kolovozi su mokri.

“Služba je juče bila na terenu 24 sata i celu noć su radili”, navodi Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Put Novi Sad-Irig u toku dana bio je zatvoren za saobraćaja zbog stabla koje se pod težinom snega obrušilo na saobraćajnicu. Dežurne ekipe su u najkraćem roku uklonile stablo, pa je put na Iriškom vencu sada prohodan i za putnička i za teretna vozila.

Vladimir Marković iz JP „Putevi Srbije“ kaže “Imali smo takvih problema i na putu Rakovac- Zmajevac, tamo je bilo nekoliko stabala i to smo uspešno rešili. Na terenu je konstantno oko 200 kamiona, snegočistača, sa priključcima, raonicima za čišćenje snega i posipačima soli.

Zbog opasnosti od leda na putu, nadležni apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i brzinu prilagode uslovima puta, uz obavezno korišćenje lanaca na deonicama gde je to označeno saobraćanim znakom.

Izvor: RTV
Foto: JKP “Čistoća”