Početna Gradske teme Grad nudi pomoć ugroženim stanarima Limana

Grad nudi pomoć ugroženim stanarima Limana

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu 4 kojima su oštećeni stanovi u današnjem požaru, da se jave u Mesnu zajednicu „Ostrvo“ u Ulici Narodnog fronta br. 71, kako bi im bio obezbeđen adekvatan smeštaj.

Vučević je rekao i da će Grad zajedno sa JKP „Stan“ sanirati krov koji je zahvatila vatra tokom nemilog događaja, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

On se zahvalio vatrogascima, kao i Policijskoj upravi Novi Sad na brzoj reakciji, ali i pripadnicima Komunalne policije koji su pomogli da starija sugrađanka i beba izađu iz ulaza zgrade i pre dolaska vatrogasne službe.

Podsetimo, požar u Jožefa Marčoka izbio je oko 15 časova, a vatrogasci su požar lokalizovali nešto pre 19 časova.

Novosađani su večeras pokazali svu svoju humanost. Neki su preko društvenih mreža ponudili smeštaj sugrađanima sa Limana. Takođe, U grupi Inicijativa građana „Sačuvajmo Liman od betona“ napravljena je objava na koju mogu da se jave građani koji su spremni da ustupe svoj smeštaj, ali i oni kojima je potrebno prenoćište večeras jer ne mogu da se vrate u svoje stanove.

Izvor i foto: novisad.com