Početna Gradske teme Virus korona potvrđen kod 22 osobe iz doma za stare u Petrovaradinu

Virus korona potvrđen kod 22 osobe iz doma za stare u Petrovaradinu

0

Dvadeset i dve osobe iz doma za stare “Mass green house” u Petrovaradinu zaražene su virusom korona, utrđeno je PCR testiranjem.

Od 22 zaraženih, 16 su štićenici doma, dok je 6 zaposlenih u ovoj ustanovi.

Prvi korisnik ovog doma R. S. (69) kod koga je ustanovljen koronavirus nakon prijema u Institut u Sremskoj Kamenici, sada se sa još šest osoba nalazi na infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine.

Zdravstveno stanje obolelih nije saopšteno. 15 zaraženih koji su ostali u domu za stare su bez ikakvih simptoma, a od hospitalizovanih samo R. S. ima ozbiljnu kliničku sliku.

Kako saznajemo, u privatnom domu za stare oboleli su registrovai samo u objektu u Preradovićevoj 7 dok u njihovom drugom objektu, takođe u petrovaradinu, nema obolelih od Covid-19.

Prema informacijama iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku preduzete su sve mere za suzbijanje širenja epidemije.

Danas u 15 časova najavljeno je i zvanično obraćanje predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku u vezi sa epidemiološkom situacijom u ovom domu za stara lica.

U KCV se od jutros nalazi ukupno 34 obolelih od virusa korona. Ovo je znatan porast broja oboleoih kao posledica sedam novoobolelih iz Petrovaradina i nekoliko pacijenata koji su bili u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu.

Inače, u Novom Sadu je u protekle tri nedelje bilo samo šest novoobolelih, pokazuju podaci Instituta “Batut”.

Od tog broja, njih troje je evidentirano 28. maja, dok je juče registrovano četvoro novozaražeih, i to jedan muškarac i tri žene.

Podaci o obolelima iz Petrovaradina tek danas treba da budu iskazani u statistici.

U Novom Sadu je, prema podacima Batuta od 6 marta do danas, a bez poslednjih podataka iz Petrovaradina, bilo ukupno 246 obolelih od Covid-19 dok su lokalne vlasti potvrdile da je šest Novosađana preminulo.

Autor: M. Ć.
Foto: Pixabay