Početna Gradske teme Vučević: Kompanija Vega IT će Novi Sad učiniti nezaobilaznom tačkom digitalnog razvoja

Vučević: Kompanija Vega IT će Novi Sad učiniti nezaobilaznom tačkom digitalnog razvoja

0

“Novi Sad je postao mesto u koje dolaze velike kompanije da prave nove fabrike i postrojenja, što je donelo čak 25.000 novih radnih mesta, a toliko plata svakog meseca odlazi u budžet sugrađana i komšija”, objavio je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dodavši da sa velikim ponosom ističe koliko je Grad uznapredovao u poslednjih šest godina.

“Danas u Srpskoj Atini posluju najveća svetska imena, a neka već najavljuju svoj dolazak. Među njima ističem: Ler, Aptiv, Kontinental, BMTS, kao i dolazeći japanski Nidek”, navodi Vučević.

“Sutra ću prisustvovati sastanku o idejnom rešenju zgrade koja će postati IT centar i zamajac za startap kompanije i digitalne projekte u našem gradu. Kompanija Vega IT će od zgrade Radničkog univerziteta, nekadašnjeg rugla ovog grada, stvoriti simbol modernog doba i mesto na kojem će “neki novi genijalci” stvarati IT sadržaje, koji će Novi Sad učiniti nezaobilaznom tačkom digitalnog razvoja ovog dela Evrope”, ističe prvi čovek grada.

“Međutim, mi se ne zadovoljavamo samo industrijom, tehnikom i IT razvojem, već ulažemo i u same temelje – infrastrukturu bez koje nema kvalitetnog života dostojnog građanina 21. veka. Među tim projektima posebno je važan novi most preko Dunava koji će osim fizičkog povezivanja teritorije i ljudi, postati i simbol prelaska Novog Sada iz postindustrijskog grada u lučonošu dugitalnog doba u Srbiji. Nećemo stati”. Cilj nam je da naša deca žive u gradu koji se potpuno razlikuje od onog nekadašnjeg Novog Sada, u kojem smo mi “matorci” odrasli, a taj novi Novi Sad se rađa upravo ovih godina i ja sam počastvovan što imam privilegiju da tome prisustvujem i budem deo tima koji tu misiju ostvaruje”, navodi gradonačelnik Novog Sada.

Izvor: RTV
Foto: CMC