Početna Gradske teme Vučević: Predstavnici struke moraju više da pričaju o vakcinaciji

Vučević: Predstavnici struke moraju više da pričaju o vakcinaciji

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostovao je tokom vikenda u jutarnjem programu Prve televizije. Zajedno sa Draganom Šutanovcem, Vučević je diskutovao o sednici Odbora za bezbednost, slučaju prisluškivanja predsednika, ali i o vakcinaciji i poštovanju mera.

Komentarišući odgovornost građana, Vučević je istakao da policija i komunalna milicija nemaju ljudske resurse kako bi obišli svaki stan, kuću i vikendicu. On ističe da su mere vrlo jasne, a da naš zakon sadrži adekvatne sankcije za njihovo krišenje.

Vučević navodi da su pojedinci uvedeni u proces suđenja za krivično delo, te da je jednom organizatoru žurki izrečena prvostepena presuda koja predviđa tri meseca zatvora.

Veći problem, prema mišljenu gradonačelnika, jeste osećaj odgovornosti kod ljudi, ukoliko nismo solidarni i marljivi u poštovanju mera, ni rezultati borbe protiv pandemije ne mogu biti na zadovoljavajućem nivou. Vučević veruje da u tome važnu ulogu igraju medicinski radnici na čelu sa stručnim delom Kriznog štaba. Smatra da profesionalci moraju više da govore o vakcinama i vakcinaciji, jer je to jedini način da stanovnici Srbije uvide važnost primanja cepiva.

Gradonačelnik kaže da je loše ukoliko o vakcinaciji pričaju samo političari, napominje da ovaj proces nije deo kampanje niti je reč o političkom pitanju. Ukoliko o imunizaciji stanovništva diskutuju stručnjaci, celokupan proces biće bolje prihvaćen.

Miloš Vučević izrazio je zahvalnost medicinskim radnicima koji se mesecima bore za zdravlje građana Srbije.

Srbija je državama regiona pružila ruku prijateljstva

Komentarišući činjenicu da je Srbija državama regiona poklonila vakcine, Dragan Šutanovac rekao je da je reč o potezu koji zaslužuje svaku pohvalu, te da su se on i članovi njegove porodice već vakcinisali.

Vučević i njegov sagovornik složili su se da je Srbija pokazala političku zrelost koja će u mnogome uticati na dalji tok integracije naše države u sistem EU. Prvi čovek Novog Sada dodao je da ovaj gest nije deo spoljnopolitičke strategije, već je u pitanju prijateljska pomoć narodima koji su nama najbliži.

– Makedonci nemanju nikog bližeg od Srbije, isto je i sa Crnom Gorom. Pomažući svoje komšije, pomažemo i sebe, jer vakcinacija regiona stvara uslove za nesmetano putovanje naših i njihovih građana – rekao je Vučević.

Aktuelna situacija u mnogome liči na događaje koji su prethodili 12. martu
Gradonačelnik je izjavio da ga aktuelna situacija podseća na događaje koji su doveli do atentata na predsednika Vlade Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine.

Vučević kaže da je i tada postojala namera da se država obračuna sa kriminalom, ali da ovaj put službe bezbednosti svoj posao rade daleko bolje. On veruje da će prisluškivanje predsednika dobiti sudski epilog u kom će pred lice pravde biti izvedeni svi akteri.

Vučević smatra da je suštinska razlika između aktuelnih dešavanja i situacije od pre osamnaest godina ta da vladajuća politička stranka nema kočnicu u nameri da se obračuna za zaverenicima iz svojih redova. Gradonačelnik veruje da će ovaj put na odgovornost biti pozvani i svi politički učesnici afere, čime bi se došlo do samog vrha kriminalne strukture koja je nameravala da naudi predsedniku i njegovim bliskim saradnicima.

Izvor: Nsuzivo
Foto: Pixabay