Početna Gradske teme Kapaciteti Sigurne ženske kuće u Novom Sadu popunjeni 120 odsto

Kapaciteti Sigurne ženske kuće u Novom Sadu popunjeni 120 odsto

0

Novosadska ženska inicijativa, u Kulturnoj stanici Svilara organizovala je tribinu pod nazivom “Ravnopravne”. Učesnice su saglasne da su veliki pomaci učinjeni, ali senku na sve stavlja činjenica da su kapaciteti Sigurne ženske kuće u Novom Sadu popunjeni 120 odsto.

Ravnopravne, još jedan skup 8. marta, kada se razgovara gde smo 110 godina posle masovnog protesta žena za bolje uslove rada i Klare Cetkin. Jesmo li ravnopravne ili nedostaju tri tačke. Naravno o toj problematici i govore samo žene, da li muškarci smatraju da problem ne postoji, nepoznanica je. Da smo računajući i 21. vek uspele da budemo sve, od domaćice do astronuta, evidentno je da je veliki napor učinjen.

A bore se i žene u Holandiji. Ana Brinks kaže da je tužno da se i danas bavimo položajem žena u društvu, u njenoj zemlji rodna ravnopravnost je ključna teme ljudskih sloboda ali u praksi nije uvek tako. Nikada nisu imale ženu premijera,porodiljsko odsustvo je samo 16 nedelja.

Na žalost, i ova priča ima svoju tužnu stranu. Koliko smo zaista napredovali, govori i podatak iz Sigurne kuće u Novom Sadu.

Zapamtite, to nije puka statistika, već žene i deca.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay