Početna Gradske teme Vučević sa korejskim ambasadorom: Dobri odnosi dve zemlje traju preko 30 godina

Vučević sa korejskim ambasadorom: Dobri odnosi dve zemlje traju preko 30 godina

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Republike Koreje Nj.E. Hjong-ćan Čeom u Gradskoj kući. Tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad i zahvalio na njegovoj prvoj zvaničnoj poseti.

Ambasador Hjong-ćan Če izrazio je zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu, istakavši da dobri odnosi Srbije i Koreje traju preko 30 godina, te da će uvek biti bazirani na međusobnom poverenju i poštovanju. On je uručio gradonačelniku 1000 komada zaštitnih maski za lice u ime Ambasade Republike Koreje, a gradonačelnik mu je zahvalio na sveukupnoj nesebičnoj podršci te zemlje Srbiji tokom pandemije i izrazio uverenje da će se situacija na tom planu što pre biti stabilizovana.

Zvaničnici su razgovorali o značaju bilateralne saradnje u oblasti ekonomije i IT sektora, sa posebnim osvrtom na model pametnih gradova. Takođe, ocenili su da je oblast turizma izuzetno atraktivna za podsticanje međugradske saradnje, kao i da kulturni turizam sve više dobija na značaju.

Gradonačelnik i ambasador su se saglasili da je titula Evropske prestonice kulture, koju je poneo Novi Sad, idealna prilika za jačanje kulturne korespondencije i okupljanje oko zajedničkih projekata koji doprinose opštem razvoju.

Izvor: rtv.rs
Foto: Milos Vučević/Instagram