Početna Kultura „Baletski biseri“ baletski gala koncert

„Baletski biseri“ baletski gala koncert

0

U okviru obeležavanja 70 godina postojanja Baleta Srpskog narodnog pozorišta biće upriličen još jedan gala koncert prvaka, solista i ansambla Baleta pod nazivom „Baletski biseri“. Na programu će biti izvedeni biseri baletske klasike i neoklasike po kojima je novosadska baletska scena prepoznatljiva – Don Kihot, Žizela, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Grk Zorba, Vragolanka.

Koncert je u subotu, 20. februara 2021, na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 19.00 časova.

Za program koji traje oko sat i petnaest minuta, odabrani su najlepši prizori, duetne igre i varijacije iz živopisnog Ciganskog logora i varijacija Mercedes iz Don Kihota, pa-de-de iz Žizele, elegantna Španska i Ruska igra Labudovog jezera, neponovljivo snažna solo igra Umirućeg labuda, vragolasta Igra u klompama iz baleta Vragolanka, uzbudljivo i energično finale II čina iz Grka Zorbe.

Balet će ponovo osvojiti prostor matične scene, te će na koncertnom programu lepotu tradicionalne estetike oplemeniti i scene koje su poslednji put izvođene pre skoro dvadeset godina: varijacija iz Karmen svite Bize-Ščedrina i valcer iz Šopenijane Frederika Šopena.

Ulaznice su u prodaji od 10. februara, na Biletarnici SNP-a i važe redovni popusti.

Izvor: Nshronika.rs
Foto: SNP / Dejan Petrović, Srđan Doroški