Početna Gradske teme Vučević: Trudićemo se da na svaki način pomognemo rad penzionerskih udruženja

Vučević: Trudićemo se da na svaki način pomognemo rad penzionerskih udruženja

0

vucevic-penzioneri_660x330

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je posetio Mesnu organizaciju penzionera u Futogu i tom prilikom izjavio da grad Novi Sad podržava i da će uvek podržavati rad penzionerskih udruženja.
Mesna organizacija penzionera u Futogu danas je imala godišnju izbornu skupštinu, a prilikom posete gradonačelnik Vučević je najavio da će udruženje penzionera u Futogu uskoro imati bolje uslove za rad, jer će u novoj zgradi Doma kulture, koja bi trebalo da bude završeno tokom proleća, biti i prostorije koje će koristiti penzioneri.

“Trudimo se da na na svaki način pomognemo rad penzionerskih udruženja, a najbolji primer za to je rekonstrukcija prostorija koje koriste udruženja penzionera u Poštanskoj ulici, koja je u toku i nakon koje će penzioneri dobiti jedan zaista funkcionalan objekat u kom će moći da sprovode svoje aktivnosti”, rekao je Vučević.

On je kazao da u Novom Sadu živi oko 60.000 penzionera i da se Novi Sad trudi da na najjkvalitetniji način pomaže starijima, a u tom cilju je, kako je naglasio, pre dve godine i otvorena Kancelarija za stare osobe, a Novi Sad je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima takvu kancelariju.

Autor: Tanjug
Foto: GradNoviSad