Početna Gradske teme Zasijao Kineski festival svetla u Limanskom parku

Zasijao Kineski festival svetla u Limanskom parku

0

Kineski festival svetla počeo u Limanskom parku, a građani će moći da ga posete do četvrtka, 25. februara. Ulaz za posetioce festivala je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svakog dana u 17 časova.

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove instalacije uvode u čudesni svet mašte i svetla, koji je podjednako zanimljiv i najmlađima i starijima.

Kineskom festivalu svetla, koji se u Srbiji održava po treći put, prisustvovao je i gradonačelnim Novog Sada Miloš Vučević.

– Čestitamo našim prijateljima Novu godinu. Po kineskom tradicionalnom kalendaru, 2021. je posvećena biku koji simbolizuje odanost, lojalnost i kreativnost, i verujem da ćemo u ovoj godini pobediti epidemiju i da će ljudi koji su bili vredni i radni doći do izražaja – istakao je gradonačelnik Vučević i pozvao Novosađane, da poštujući mere, uživaju u Festivalu svetla u Limanskom parku.

Inicijator i osnivač Festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje.

– Ove godine nema zvaničnog otvaranja, samo ćemo uključiti lampione i poželeti kineskom narodu srećnu Novu godinu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Gradu Novom Sadu i Gradu Beogradu na podršci koju pružaju našem festivalu. Ovako mi pokazujemo našim prijateljima koliko ih volimo i cenimo – rekao je Trkulja.

Izvor: Novisad.com
Foto: Grad Novi Sad