Početna Gradske teme Završava se izgradnja kanalizacije u Rumenki

Završava se izgradnja kanalizacije u Rumenki

0

– Završetkom poslednje faze izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji MZ Rumenka, infrastrukturom će biti pokriveno 99 procenata tog naselja, a vrednost poslednje faze je 110 miliona dinara – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska Rumenke. Reč je o radovima na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u slivu glavne crpne stanice (GCS) i crpne stanice (CS 1) u ulicama Nova 9,10 i 11.

Gradonačelnik je u Rumenki posetio i porodičnu firmu ”Rakić prom”, a potom je obišao radove na rekonstrukciji fudbalskog terena u tom mestu.

“Ovo je veoma dobra porodična firma koja zapošljava pedesetoro radnika. Nesporan je ekonomski značaj velikih kompanija, ali je i uloga malih i mikro preduzeća od izuzetne važnosti i moramo im posvetiti dužnu pažnju. Drago mi je kada čujem da su i ovoj firmi mere države na ublažavanju posledica pandemije mnogo pomogle da prevaziđu težak period, koji je nadam se iza nas”, rekao je Vučević.

Obilazeći rekonstrukciju terena FK ”Jedinstvo” gradonačelnik je naglasio da je plan da se u Rumenki uredi centralni trg, što je urbanistički i predviđeno, te da se javni život izmesti sa glavne magistrale koja je nebezbedna i nepraktična za takvu namenu.

“Od kako sam ja gradonačelnik, uloženo je 883 miliona dinara u Rumenku. Izgrađeno je preko 26 km kanalizacione mreže, 8 km ulica je asfaltirano, 7km saobraćajnih površina je rekonstruisano, dobili su Kulturni centar koji je u mreži Kulturnih stanica Novog Sada. Ušteda meštana po osnovu novog tarifnog sistema JGSP-a je 17.440 dinara godišnje po đaku, a 16.500 dinara godišnje po penzioneru. Tako se odražava snaga gradskog budžeta na svakodnevni život, i to je konkretna pomoć Grada”, izjavio je Vučević.

Kako je najavio, predstoji rešavanje pitanja kanalizacije u Kisaču koja se spaja na rumenački prečistač, kao i izgradnja biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač za šta je pripremljen projekat, a vrednost te investicije je 220 miliona dinara.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad