Početna Gradske teme Zbog ispita više od 1.500 studenata ostalo u studentskim domovima u Novom...

Zbog ispita više od 1.500 studenata ostalo u studentskim domovima u Novom Sadu

0

Zbog polaganja ispita na fakultetima u 10 studentskih domova u Novom Sadu boravi 1.566 studenata. Oni u domovima ostaju do 15. jula. Nakon završetka ispitnog roka, preko leta će u domovima boraviti 202 studenta.

U Studentskom centru Novi Sad ističu da je svih 1.566 studenata službi smeštaja dostavilo potvrde sa matičnih fakulteta o prijavljenim ispitima.

Svi studenti koji u našim domovima borave tokom leta dužni su da se pridržavaju pravila za suzbijanje pandemije virusa Kovid 19, koje propisuje Krizni štab Republike Srbije. Do 15. jula velika menza će raditi punim kapacitetom. A uz to, obezbeđujemo hranu i za sve punktove Doma zdravlja u Novom Sadu na kojima se obavlja vakcinacija građana protiv Kovida 19 – rekao je Martinović.

U Studentskom centru ističu da je u pored 1.566 studenata u 10 studentskih domova smešteno i 958 posetilaca Exita, koji će u Novom Sadu boraviti tokom trajanja festivala.

U svim domovima je samo jedna osoba pozitivna na Kovid 19.

Bez obzira na smenjenje broja obolelih od virusa korona, mi ćemo nastaviti sa strogom primenom mera. A sa radom će nastaviti i novi servisi koje smo uveli. Kol centar za podršku studentima tokom trajanja pandemije, kao i servis “Knjiga na klik” koji realizujemo s Gradskom bibliotekom koji studentima dok su u izolaciji omogućuje da na imejl dobiju neopohodnu literaturu za učenje – rekao je Martinović.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay