Početna Gradske teme U novosadskim vrtićima više od 900 novih mesta

U novosadskim vrtićima više od 900 novih mesta

0

Boravak za više od 17.000 dece u novosadskim vrtićima je za roditelje potpuno besplatan. A boravak 3.400 dece u privatnim vrtićima se subvencioniše iz budžeta grada sa 300 miliona dinara.

U novosadske vrtiće ove godine će biti upisano 350 mališana više nego prošle godine. A kad se završe vrtići na Adicama, Sajlovu i u Veterniku, kapacitet će biti povećan za još 580 mesta.

Od septembra će u objekte Radosnog detinjstva krenuti 1.724 deteta. U potpuno novi vrtić u Orahovoj ulici na Klisi od 1. septembar će biti upisano 250 mališana u 16 grupa. Takođe, povećan je i broj mesta u vrtiću u Kisaču. Nakon nadogradnje povećan je broj za boravak stotinu dece.

NOVI VRTIĆI

Očekuje se i početak izgradnje novog vrtića na Adicama, kapaciteta 250 mesta. Već je počela gradnja vrtića na Sajlovu za 190 mališana. A u gradi se i novi objekat u Veterniku sa 140 mesta. Samo u ova tri vrtića ukupno će biti mesta za smeštaj i brigu o 580 novodadske dece.

Boravak za više od 17.000 dece u novosadskim vrtićima je za roditelje potpuno besplatan. A boravak 3.400 dece u privatnim vrtićima se subvencioniše iz budžeta grada sa 300 miliona dinara.

NOVA I MESTA U ŠKOLAMA

Od 1. septembra učenici bi trebalo da krenu i u nadograđenu gimnaziju „Isidora Sekulić”, a radovi se privode kraju i na dogradnji objekta Ivan Gundulić”. Osnovna škola „Vasa Stajić” dobiće proširenu fiskulturnu salu. A počeće se i sa rekonstrukcijom i nadogradnjom Medicinske škole7.april”, najavljuju iz grada.

Grad je ove godine izdvojio oko 30 miliona dinara besplatne udžbenike za sve đake prvake.

Vidovdansku nagradu za najuspešnije đake osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada dobilo je 486 učenika, za koje je izdvojeno ukupno 6 miliona i 200 hiljada dinara. Najbolji učenici novosadskih škola otići će na Krf i u obilazak Srpske kuće, za šta je izdvojeno 2 miliona i 200 hiljada dinara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay