Početna Gradske teme “Zoohigijena” uređuje prihvatilište za životinje u Šangaju

“Zoohigijena” uređuje prihvatilište za životinje u Šangaju

0

Javno komunalno preduzeće „Zoohigijena i veterina Novi Sad” raspisalo je javnu nabavku za kupovinu specijalizovane vrste poda za boksove u kojima su smeštene životinje u Prihvatilištu u Šangaju, a koji obuhvataju površinu od 204 kvadratna metra, kao i nabavku dodatnih metalnih elemenata za ojačavanje postojećih unutrašnjih ograda.

Za kupovinu poda predviđeno je 4.100.000 dinara, u šta je uračunato i njegovo postavljanje, dok je za ojačavanje ograda planirano 1.000.000 dinara.

Trenutno je u boksovima betonski pod, koji nije praktičan jer se kruni i iziskuje dodatni novac za održavanje. Osim toga, beton je jedna od najlošijih podloga po zdravlje šapa, a većina hemikalija, kao i urin, brzo nagrizu površinski sloj poda.

„Zoohigijena” će nabaviti i dodatne metalne elemente kako bi ojačala postojeće unutrašnje ograde oko istrčavališta za pse i onemogućila im potkopavnje.

Prema Planu javnih nabavki, „Zoohigijena” bi tokom ove godine trebalo da kupi dva specijalizovana vozila: za prevoz životinja i terensko vozilo.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay