Početna Aktuelno DS tvrdi da je dozvola izdata “Promenadi” neosnovana

DS tvrdi da je dozvola izdata “Promenadi” neosnovana

0

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Veljko Krstonošić je izjavio da nisu rešeni problemi zbog kojih Tržnom centru “Promenada” pre godinu i po dana nije izdata građevinska dozvola. Tvrdi da su im se zakupci žalili da plaćaju zakupninu u Promenadi tokom vanrednog stanja, što je novosadski odbor SNS je demantovao, navodeći da su oni dva meseca oslobođeni od plaćanja zakupa.

Kako DS prenosi u saopštenju, to praktično znači da je dozvola koja je izdata u petak uveče potpuno neosnovana, kao i da je “nesumnjivo reč o nagodbi koja nije bila moguća bez učešća najviših predstavnika gradske vlasti i u kojoj su zanemarene i činjenice i zakon”.

– Promenada ranije nije mogla dobiti upotrebnu dozvolu zato što u izgradnji objekta nisu poštovani građevinski propisi i projekat na osnovu kojeg je građevinska dozvola izdata, a pogotovo zato što nije rešeno pitanje podzemnih voda ispod objekta. To su činjenice koje su potvrđene od strane gradske vlasti i nekih javnih preduzeća čija je saglasnost neophodna da bi upotrebna dozvola bila izdata, a ne proizvoljne tvrdnje. Nema nijednog dokaza da su ovi problemi sada rešeni, ili da su volšebno prestali da postoje, što znači da dozvola nije izdata na osnovu zakona. Oni koji su danas izdali tu dozvolu, sami sebi su ispisali optužnicu za korupciju koja će biti podneta sutra, kada više ne budu na vlasti – upozorio je Krstonošić.

Krstonošić je podsetio na činjenicu da su se zakupci lokala u “Promenadi” žalili na to da su bili prinuđeni da plaćaju zakup i ostale obaveze prema vlasniku tržnog centra čak i tokom vanrednog stanja, kada nisu mogli da rade.

Prema Krstonošićevim rečima, gradska vlast je bila dužna da pomogne tim firmama koje su očigledno oštećene, a ne da isključivo zastupa interese vlasnika “Promenade”.

– Ovako je ispalo da je nesavesni investitor i nekorektan zakupodavac višestruko nagrađen, a da su kažnjene domaće firme koje zapošljavaju ljude – zaključuje se u pisanoj izjavi predsednika novosadskih demokrata.

SNS: DS obmanula građane

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je da je Demokratska stranka putem medija “obmanula građane u saopštenju posvećenom nastavku rada Tržnog centra “Promenada” u Novom Sadu”.

– U saopštenju koje je potpisao predsednik Gradskog odbora DS Veljko Krstonošić, univerzitetski profesor koji lažima daje loš primer svojim studentima, navodi se da su zakupci lokala i tokom vanrednog stanja plaćali zakupninu u pomenutom tržnom centru. Istina je upravo suprotna, o čemu mogu da posvedoče svi zakupci. Na osnovu Molbe koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio kompaniji “Nepi”, vlasniku “Promenade”, zakupci su potpuno oslobođeni plaćanja zakupa u trajanju od dva meseca. Upravo zakupci su se pre nekoliko dana zahvalili gradonačelniku na urgenciji – navodi se u saopštenju SNS.

Novosadski naprednjaci su dodali da što se tiče optužnice za korupciju, pomenute u saopštenju DS, oni pozivaju demokrate da je, već koliko sutra, podnesu nadležnim organima.

– Biće nam zadovoljstvo da i na sudu dokažemo da se, ne samo u Novom Sadu, već i u celoj Srbiji, od 2012. godine svaki posao obavlja legalno – zaključili su u saopštenju.

Izvor: N1
Foto: Printscreen