Početna Intervju dana Večera kod Miletića za Dečije selo: Humanost nas čini jakima i daje...

Večera kod Miletića za Dečije selo: Humanost nas čini jakima i daje nam dragocen osećaj da nismo sami

0

Treći festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” uveliko traje na novosadskom Trgu slobode. Prva država koja se predstavila je Meksiko, a do 30. septembra predstaviće se i mnoge druge.

Dakle, ljubitelji dobre hrane i zanimljivih turističkih destinacija moći će da uživaju u predstavljanju nacionalne kuhinje, kulture i tradicije svih 20 zemalja učesnica.

Posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i da se bolje upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Ono na šta smo ponosni je humanost kojoj smo dali posebno mesto u toku trajanja festivala.

Narednog ponedeljka, 16. septembra, prvi put organizujemo humanitarnu večeru pod vedrim nebom, po modelu „Long table” iz Graca, a svi koji budu želeli da prisustvuju, automatski pomažu Dečijem selu u Sremskoj Кamenici. U pitanju je “Večera kod Miletića”.

Planiran je muzički program koji neće biti s bine, nego s balkona i prozora zgrada koje okružuju Trg slobode, upravo sa namerom skretanja pažnje i na arhitekturu.

Pred humanitarno veče, razgovarali smo sa Anom Frlin iz “Damskog hora”.

Hor je nastao sa ciljem da se, između ostalog, predstavi sve ono što muzika kao poklon može da pruži kako vama, tako i ostalima. Šta mislite, koliko deci znači muzika, pogotovo ako je poklon od srca?

– Uz muziku se lepše voli i druži, jer muzika najlakše spaja. Uz pesmu je sve lakše i deci i nama, a naša je dužnost da, za pravu meru koju koristimo prema deci, imamo ljubav i sve što iz te čiste ljubavi činimo. Nje je sve više što je više dajemo. Naše ordenje su tada dečiji osmesi i bezbrižni pogledi. Na poklon iz srca deca srcem odgovore.

Šta za vas kao umetnike predstavlja humanost i šta prisutni mogu da očekuju?

– Humanost nas čini jakima i daje nam dragocen osećaj da nismo sami. Količina onog što odvojimo da damo mala je spram toga šta dobijamo. Tu smo da pomognemo jer, kako i sama reč nosi u značenju, mi to možemo. Uz naše domaćine potrudićemo se da gostima i publici pružimo nezaboravan ugođaj.

Mejl za prijave: maja.miskovic.cpg@gmail.com.

Više informacija o festivalu Food Planet klikom OVDE , a više o humanitarnoj večeri klikom OVDE.

Foto: Promo/Milan Milojić