Početna IT & Business Gradonačelnik poručuje: Dolazak stranih kompanija doneo privredni bum Novom Sadu

Gradonačelnik poručuje: Dolazak stranih kompanija doneo privredni bum Novom Sadu

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da je dolazak stranih mulitnacionalnih kompanija u Novi Sad izazvao privredni bum i ekspanziju informaciono-komunikacionih tehnologija zbog čega se glavni grad Vojvodine smatra Silicijumskom dolinom ovog dela Evrope.

“Od 2012. godine do danas u Novom Sadu imamo 29 investicija ukupne vrednosti oko 370 miliona evra i 11.500 novih radnih mesta, a tu ne računam hiljadu radnih mesta najavljenih u kompanijama Nidek i Kontinental”, rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je predočio da je kompanija Kontinental praktično otvorila novu industrijsku zonu u Kaću površine od oko 30 hektara i najavio da će do sredine sledeće godine ta zona imati infrastrukturu, kako komunalnu, tako i saobraćajnu.

“Pratimo potrebe tržišta radne snage. Kako bismo odgovorili potrebama novih poslodavaca sprovodimo program dualnog obrazovanja u srednjim školama koje će uskoro početi i na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu. Nadamo se da ćemo tako doprineti da se smanji jaz između potražnje i ponude na tržištu rada”, ukazao je Vučević.

On je potvrdio da je zahvaljujući dinamičnim privrednim aktivnostima povećan prihod od poreza na zarade i ocenio da su rezultati “fantastični”.

“Naša strategija je bazirana na četiri ključna prioriteta: ubrzani razvoj, ekonomski razvoj, društveni razvoj i dobra uprava, a stvaranje uslova za nove investicije je osnova našeg plana ekonomskog razvoja”, zaključio je Vučević i najavio dalji razvoj turizma i iskorišćavanje potencijala Dunavskog koridora.

Izvor: RTV
Foto: Kontinental Promo