Početna Kultura Besplatna radionica horskog pevanja za devojke

Besplatna radionica horskog pevanja za devojke

0

Članice ženskog kamernog hora “Lauda” u utorak 27. avgusta, u Kulturnoj stanici Eđšeg, organizovaće radionicu horskog pevanja. Radionice će trajati četiri sata, od 17 do 21 čas.

Program je namenjen devojkama uzrasta od 15 do 30 godina koje bi želele da se upoznaju sa horskom muzikom i pevanjem u horu ukoliko jednog dana žele da pristupe nekom pevačkom ansamblu ili samo žele da nauče osnove pevanja.

Radionicu će voditi Ivana Antić, diplomirana muzička umetnica, trenutno muzička pedagoškinja, pijanistkinja i dirigentkinja.

Program je besplatan, a zbog ograničenog broja učesnica, sve zainteresovane devojke potrebno je da se prijave do 26. avgusta putem prijavnog formulara.

Ženski kamerni hor “Lauda” je nastao u februaru mesecu, sa željom da podstakne razvoj ženskih ansambala, kao i da pruži mogućnost devojkama koje nikada nisu pevale u horu, a imale su želju za tim. Za nekoliko meseci postojanja učestvovao je, pored svog solističkog koncerta na Svetski dan muzike, u dva humanirna koncerta održana uz podršku Omladine JAZAS.

Radionica horskog pevanja nastala je uz podršku projekta “LOKOMOTIVA – lokalna omadinska inicijativa” koji sprovode udruženja “HMM…”, “BalkanIDEA Novi Sad” i “Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO”, uz podršku programa OPENS 2019. Program se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Realizaciju radionice pomogli su i Kulturna stanica Eđšeg, kao i Kolping društvo Srbije.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay