Početna Kultura “Kamenčić po kamenčić” detinji mozaik

“Kamenčić po kamenčić” detinji mozaik

0

mozaik5

Sutra će tačno u podne, u Holu Velike sale Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) biti upriličena prezentacija radionice mozaika, krunisana izložbom radova dece uzrasta od devet do 15 godina, pod nazivom “Kamenčić po kamenčić”.

mozaik4

Izložbu i prezentaciju radionice koju je kontinuirano tokom tri meseca ističuće nam godine vodila, akademska umetnica Ljiljana Rivić, uz saradnju Nataše Topolac iz KCNS, sva zainteresovana deca su pohodila besplatno u cilju savladavanje likovne discipline-mozaika, da bi u edukativno-didaktičkom procesu razvijala ne samo kreativnost i imaginativnost, dočim i motoriku i savladavala osnovna predznanja o bojama, perspektivi, oblicima, te kompoziciji, kako tehnike crteža tako i tzv. indirektnog mozaika (tehnike koja se uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a potom i njegovu izradu, korišćenjem prirodnih materijala (različitih vrsta kamena)).

mozaik2

Programi i aktivnosti vezani za rad sa najmlađom i omladinskom populacijom u našem gradu, ustanova kulture kojima je osnivač grad, pokušaj su popularizacije kako stvaralačkih znanja i veština, tako i samih institucija koje ovakav vid programa sprovode, među ostalim u cilju privlačenja i negovanja novih generacija publike.

mozaik1

Autor: Teodora Ž. Janković