Početna Kultura Koncert kamernog orkestra “Kamerata Balkanika” u Gradskoj kući

Koncert kamernog orkestra “Kamerata Balkanika” u Gradskoj kući

0

Koncert regionalnog kamernog orkestra “Kamerata Balkanika” i dirigentkinje iz Švajcarske Viliane Valčeve održaće se danas, 18. oktobra, u Svečanoj sali Gradske kuće.

Kao solisti nastupiće pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković i mlada violončelistkinja Valentina Lučković.

Na programu su Mocartov Divertimento, Veberov Koncert za klavir u f-molu, u aranžmanu za klavir solo i gudački orkestar sa solistkinjom Jovankom Višekrunom Janković i ČajkovskiRokoko Varijacije, u aranžmanu za čelo solo i gudački orkestar sa solistom Valentinom Lučković.

Misija ovog kamernog ansambla jeste da predstavi najbolje mlade umetnike iz regiona, kao i sam region zapadnog Balkana na jedan novi način, kroz prizmu uspešnih mladih ljudi koji svojim primerom i posvećenošću pokazuju dobre rezultate zajedničke saradnje i kreativnosti.

Mladi umetnici koji rade zajedno i oslanjaju se jedni na druge – kao što orkestar po svojoj prirodi i mora, takođe će moći da doprinesu preko moćne poruke saradnje pozitivnoj promeni imidža Zapadnog Balkana. Projekat prikazuje snagu i vrednost saradnje mladih umetnika postavljajući snažan primer pozitivnog modela ponašanja, jačajući pozitivan duh mladih prema pomirenju i osećaj zajedničkog nastojanja koji će doneti regionu prosperitetniju zajedničku evropsku budućnost.

Program će početi u 18 časova.

Koncert je deo programa ArtLink festivala, u okviru kog je već otvorena zajednička izložba umetnica – “Ženske umetničke veze” u Galeriji Kulturnog centra Novog Sada.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay