Početna Kultura Koncert “Na istom putu vetar povija grane” u KCNS

Koncert “Na istom putu vetar povija grane” u KCNS

0

Besplatan koncert novosadskih kantautora pod nazivom “Na istom putu vetar povija grane” Nemanje Nešića i Milana Koraća biće održan večeras od 20 časova u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5).

Naizmenično, dva autora sviraće pesme sa svojih novih muzičkih izdanja, a to je prilika da publika bude zajednička i jedinstvena – ko dođe zbog jednog, imaće priliku da upozna i muziku onog drugog. Otud naziv koncerta čini simbolično spajanje dva naslova njihovih izdanja: “Na istom putu” je kompakt-disk Nemanje Nešića, sa numerama bliskim popu i šansoni, a “Vetar povija grane” album Milana Koraća, sa pesmama bližim akustičarskom roku i bluzu.

Pored Nemanje Nešića (vokal, gitara) i Milana Koraća (vokal, gitara), nastupiće i Svetozar Nešić (klavir), Nenad Patković (gitara), Dušan Milivojević (gitara, prateći vokal), Maja Matić (prateći vokal), Ana Tokanović (harmonika), Predrag Dmitrović (bas gitara) i Đorđe Bubnjević (perkusije).

Krajem 2022. godine, dva novosadska kantautora – Nemanja Nešić i Milan Korać objavili su muzičke albume za Kreativni centar “Vigvam” i Asocijaciju gitarista Vojvodine, oba uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada. Nemanja i Milan godinama su deo novosadske, ali i regionalne muzičke scene.

Nešić je odranije poznat kao frontmen u bendovima “Revir” i “Mali princ”, a u poslednje vreme nastupa kao kantautor, dok Korać već oko dve decenije predstavlja bend “Šinobusi”, a takođe samostalno snima i objavljuje.

Izvor: Dnevnik.rs/D. Klašnja
Foto: Pixabay