Početna Kultura “Leto na trgu galerija” 15, 22. i 29. avgusta

“Leto na trgu galerija” 15, 22. i 29. avgusta

0

U okviru manifestacije “Leto na trgu galerija”, koju zajedničkim snagama organizuju Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića, svakog četvrtka tokom avgusta biće upriličen zanimljiv program.

Na programu 15. avgusta, od 21 sat, je “Kulturni kviz”, odnosno kviz znanja o kulturi. Najbolji takmičari iz oblasti likovne umetnosti, književnosti, istorije, pozorišta i filma biće nagrađeni, organizatori najavljuju, “prigodnim umetničkim nagradama”. Nikola Kostić, poznatiji kao Li Men, podstaći će publiku na razmišljanje i podsetiti na interesantne činjenice iz sveta kulture. Kviz se održava u zajedničkom vrstu GMS i SZPB.

Narednog četvrtka 22. avgusta, takođe od 21 sat, u Vrtu PZRM, zakazana je igranka u stilu šezdesetih godina, naslovljena “Svi na ples”. Američki kutak i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića najavljuju atmosferu “zlatnih” šezdesetih, kada se novi trendovi sa Zapada uvode preko časopisa, radija i televizije i prenose na popularne “večerinke” ili igranke. Uz pomoć članova novosadskih plesnih škola posetioci će se podsetiti vremena žureva uz pop i rokenrol hitove.

Poslednji avgustovaski program biće 29. avgusta, od 21 sat na platou ispred GMS. Biće to muzičko veče “Novosadske šmizle” i Ana Kovačić. Ženski hor “Novosadske šmizle” nastupa pod dirigentskom palicom Ane Kovačić, uz klavirsku saradnju Luke Petrovića i gitarsku pratnju Milice Šikoparije i Vladimira Mijatovića.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija