Početna Kultura Noć pozorišta u Gradskoj biblioteci

Noć pozorišta u Gradskoj biblioteci

0

Manifestacija “Noć pozorišta” obeležava osam godina postojanja u Srbiji i deset u Evropi. Ovogodišnji program realizuje se u subotu, 17. novembra, s temom: “Istorija kroz znamenite pozorišne ličnosti u našem gradu”. Program će u Gradskoj biblioteci trajati od 18 do 22 časa.

U foajeu Odeljenja biće postavljena izložba pod nazivom “Pozorišne ličnosti našeg grada (izbor)”. Izložba je priređena sa ciljem da se sugrađanima ispriča priča i zainteresuju se za istoriju našeg grada, predstavljajući ličnosti iz njegovog pozorišnog života, čime će se afirmisati deo fonda iz oblasti pozorišta i oživeti minula vremena.

U 18 časova, u saradnji sa studentima Srpske književnosti i jezika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, koji su zajednički osmislili interpretaciju drame “Knjiga lica novog pisca”, biće izvedena istoimena predstava, koja će se igrati kao komedija del arte, uz učešće trojice likova: voditelja, izdavača i pisca. Uloge tumače studenti Srpske književnosti i jezika Aleksandar Čegar, Branislav Čurčov i Vladimir Rašo.

Na Dečjem odeljenju biće postavljena izložba pod nazivom “Magija pozorišne igre”, u okviru koje će biti izložene knjige, slikovnice i priručnici iz fonda Biblioteke, posvećeni lutkarstvu, pozorištu, igri i kreativnosti.

Od 18 do 18 i 30 časova održaće se program pod nazivom “Veče kada su lutke pobegle u biblioteku”. Prisutnima će, u cilju afirmacije kreativnog lutkarskog stvaralaštva, biti predstavljene lutke i repertoar lutkarske scene za decu “Pozorišta mladih” u Novom Sadu, a sa mališanima i “odbeglim lutkama” družiće se glumac Emil Kurcinak.

Isti program biće ponovljen od 19 do 19 i 30 časova.

Sa početkom u 20 i 30 časova održaće se program za mlade “Tajne malih koraka u životu i ljubavi”, koji će sadržati scenske prikaze recitatora Doma učenika srednjih škola “Brankovo kolo”, nastalih na osnovu dela Roberta Grosa, “Devojčica i dečak: jedna vrlo važna knjiga za sve zaljubljene ili koji se od ljubavi leče”, i Antoana de Sent-Egziperija, “Umeće malih koraka”.

Ulaz je slobodan.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay