Početna Kultura Novosadski Big bend izdaje novi album posvećen kompozitoru Aleksandru Banjcu

Novosadski Big bend izdaje novi album posvećen kompozitoru Aleksandru Banjcu

0

Novi studijski album “Tattoo” u potpunosti je posvećen njihovom nedavno preminulom pijanisti i kompozitoru Aleksandru Banjcu, najavili su članovi Novosadskog Big benda.

– Naš prijatelj pre svega i pijanista, Aleksandar Banjac, radio je sa mnom muziku za većinu pesama, a po njegovom tekstu snimljena je pesma ‘Anđele moj’. Na albumu se nalazi 10 pesama, kao što su naslovna “Tatto”, “Nema više vremena”, “Carantina Groove”, “Ritam tvoj”, “Anđele moj”, “Novi Sad”, “Baš sad”, “Novi Sad, Zagreb, Ljubljana”. Sve smo radili uz prijatelje i goste kao što su Bojana Stamenov, Branko Đurić, Boris Režak, Zoran Šandorov, Maja Sar i mnogi drugi – rekao je dirigent Novosadskog big benda Fedor Vrtačnik.

Promocija novog albuma je planirana u Srpskom narodnom pozorištu, 11. juna, uoči memorijalnog koncerta ROCK opera – who wants to live forever koji je dan kasnije na krovu TC Promenada u okviru Pozornice pod zvezdama.

Ovo je treći studijski album sastava profesionalnih i renomiranih džez i pop muzičara Novog Sada, koji je nastao sa željom da ispuni prazninu nastalu gašenjem Plesnog orkestra RTV Novi Sad, te da nastavi tradiciju orkestarskog muziciranja Novog Sada na polju džez, pop i filmske muzike.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: BN TV