Početna Kultura Otvaranje Svetskog bijenala studentske fotografije u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad

Otvaranje Svetskog bijenala studentske fotografije u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad

0

Svetsko bijenale studentske fotografije 2023. biće svečano otvoreno danas, 20. decembra, u Galeriji Akademije umetnosti Novi Sad (Bulevar Mihajla Pupina 20).

Otvaranje bijenala je u podne.

Na otvaranju će govoriti pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević i prof. Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti Novi Sad.

Tom prilikom biće uručene nagrade i pohvale učesnicima Bijenala.

Na otvaranju će nastupiti kvartet saksofona koji čine studenti Departmana muzičke umetnosti pod mentorstvom doc. Kristijana Boroša.

Rekordni broj prijava na konkurs Bijenala (skoro 500) iz 44 zemlje sa pet kontinenata, rezultirao je velikom izložbom na kojoj će biti predstavljeno preko 230 radova 37 autora, dok će ostali radovi biti prikazani u video prezentaciji (oko 100 odabranih studentskih projekata).

Ovogodišnje Bijenale upotpuniće i poseta prof. Ivana Hrkaša i studenata sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva (BiH). Profesor Hrkaš održaće četvorodnevnu radionicu studentima fotografije na Akademiji umetnosti Novi Sad, a ujedno će se pokrenuti i zajednički fotografski projekat između sarajevskih i novosadskih studenata.

Aktuelna dešavanja možete pratiti na sajtu Bijenala i Instagram stranici Katedre za fotografiju.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay