Početna Kultura Piano City – promo vikend 24. i 25. februara u Novom Sadu

Piano City – promo vikend 24. i 25. februara u Novom Sadu

0

U organizaciji udruženja Mistyland, Kulturnog centra Novog Sada i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, 24. i 25. februara 2018. godine, održaće se dvodnevna manifestacija PIANO CITY – PROMO VIKEND. Na dve lokacije u našem gradu – u Kulturnom centru Novog Sada i u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, publika će imati priliku da uživa u koncertima benda EYOT, kompozitora i pijaniste Veljka Nenadića, pijanistkinje Ivane Damjanov i Koste Jevtića, jednog od osnivača Piano City festivala u Novom Sadu.

U subotu 24. Februara program počinje u 19 časova. U velikoj Sali Kulturnog centra Novog Sada, niška grupa EYOT doneće novosađanima eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike. Sastav koji čine klavir, gitara, bas i bubnjevi, održao je preko 100 koncerata u više od 20 zemalja širom sveta. Sjajno prihvaćen od publike i kritičara, EYOT je stekao reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Učestvovali su na značajnim džez festivalima u zemlji (Beogradski jazz festival, Nišville…) i u inostranstvu (Švajcarska, Rumunija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Nemačka, Hong Kong, Italija…). Do sada su objavili četiri albuma za inostrano i domaće tržište. Njihovi nastupi ispunjeni su energijom i emocijama koje slušaoca vode duboko u njihov unutrašnji svet.

Kao predgrupa ovim sjajnim muzičarima, nastupiće talentovani pijanista i kompozitor Veljko Nenadić, sa autorskom džez muzikom. Sa samo dvadeset godina, Veljko se proslavio ostvarivši preko 20 pobeda na kompozitorskim takmičenjima u Srbiji, SAD-u, Španiji, Rusiji… Prošle godine izdao je prvi samostalni CD u izdanju World music asosijacije Srbije, a pisao je i muziku za dokumentarne serijale nedavno prikazivane na RTS-u.

Ulaznice za prvi dan manifestacije moguće je nabaviti u prodajnom lancu Gigs Tix po ceni od 500 dinara, kao i pred početak koncerta na blagajni Kulturnog centra, po ceni od 600 dinara.

U nedelju 25. februara, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, sugrađane očekuju još dva kvalitetna koncerta. Od 19 časova nastupiće Ivana Damjanov, višestruko nagrađivana mlada pijanistkinja. Sa više od 40 osvojenih nagrada na takmičenjima, Ivana spada u red najuspešnijih novih nada pijanizma Srbije a na ovaj koncert stiže kao pobednica upravo završenog takmičenja „Renato Sellani“ u Italiji, čiju organizaciju potpisuje festival Piano City Milano.

Dvodnevni muzički mozaik završiće se koncertom autorske muzike za solo klavir Koste Jevtića, sa početkom u 20 časova. Novosađani će imati priliku da čuju jednog od pokretača inicijative da Novi Sad postane deo evropske mreže Piano City festivala. Nakon premijernog izvođenja u Norveškoj i Italiji, Kosta i publici Novog Sada predstavlja muziku koja u sebi spaja uticaje postminimalizma, klasike i tradicionalne muzike.

Ulaz na koncerte u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine je slobodan.