Početna Kultura “Požar” u Srpskom narodnom pozorištu

“Požar” u Srpskom narodnom pozorištu

0

SNP 4

U Srpskom narodnom pozorištu održana je prva proba predstave “Požar”. Rediteljka je Mia Knežević, koja je i jedan od autora teksta, zajedno sa Momčilom Miljkovićem.

Kako kaže Mia Knežević, delo je proisteklo iz duhovnog nemira, i ličnog i opšteg, koji je ostao nakon dva tragična požara koja su se zbila u Novom Sadu, u “Laundžu” i “Kontrastu”.

Autori objašnjavaju da je tekst zasnovan na svedočenjima, izjavama, presudama, tužbama i ostalom materijalu koji su sakupili i pretočili u dramski tekst.

Prema rečima upravnika Srpskog narodnog pozorišta Aleksandra Milosavljevića u pitanju je provokativna predstava koja postavlja neophodna pitanja i provocira javnost, zašto i kako se dogodilo sve što se dogodilo, ističući važnost podizanja kolektivne i lične svesti da se tako nešto više nikada ne ponovi.

U predstavi će igrati četrnaestoro glumaca: Dušan Jakišić, Lidija Stevanović, Marko Savić, Draginja Voganjac, Zoran Bogdanov, Miodrag Petrović, Dragan Kojić, Nina Rukavina, Alisa Lacko, Marko Savković, Sanja Ristić Krajnov, Višnja Obradović, Dimitrije Aranđelović i Stefan Vukić.

Premijera predstave planirana je za početak sledeće pozorišne sezone.

Izvor: 021.rs
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications