Početna Kultura Prerazmišljavanje: Novosadska jesenja razmena knjiga

Prerazmišljavanje: Novosadska jesenja razmena knjiga

0

Deveta Novosadska razmena knjiga održaće se u nedelju, 6. oktobra u kulturnoj stanici Eđšeg, i trajati od 14 do 19 časova. Ulaz je besplatan.

Tema jesenje Razmene jeste knigoložnička zimnica, a studenti ponovo imaju prednost: oni kojima je poslednja ocena u indeksu 9 mogu potražiti svoju teglu zimnice, dok ima zaliha.

PROGRAM:
– Od 14 do 19 časova – Knjigom do osmeha (kupovina knjiga humanitarnim SMS-om)
– Od 15 do 19 časova – Fabrika stihova-personalizovane pesme
– Od 16 do 16:45 časova – Potajte bibliotekarku
– Od 17 časova – Sadnja drveta u dvorištu Eđšega

SPECIJALNI PROGRAM:
– Maskenbal: Sva deca i ona odrasla koja dođu prerušena u omiljenog književnog junaka ili junakinju dobijaju poklon paket rukotvorina i 9 džepnih knjiga. Ono što se nije promenilo, već samo uvećalo, jeste hrpa knjiga koje ćete moći otkupiti prerazmišljonima.

Podstaknuti vašim primedbama i zapažanjima, u želji da se iskustvo razmene učini još boljim, napravljeno je par izmena u sistemu bodovanja, kako bi baza knjiga bila smislenije razvrstana. U zamenu za jednu knjigu iz svoje biblioteke, i dalje ćete moći da dobijete najmanje jednu knjigu iz biblioteke Prerazmišljavanja, ali na sledeći način:

– 1 knjiga iz beletristike (proza) obezbeđuje vam 3-5 kupona
– 1 knjiga iz beletristike (poezija) obezbeđuje vam 2-3 kupona
– 1 enciklopedija obezbeđuje vam 5-8 kupona
– 1 knjiga iz oblasti neobuhvaćenih beletristikom (koja nije enciklopedija) obezbeđuje vam 2 kupona
– 10 džepnih ‘knjiga’ koje su dolazile uz Blic i sl. obezbeđuju 1 kupon

Za sve ostalo i sve granične slučajeve (stripovi, kuvari, knjige na stranim jezicima itd.) vrednost u kuponima odrediće se na licu mesta.

Ne prihvataju se udžbenici za osnovnu i srednju školi, kopirane knjige, skripte, radne sveske, niti priručnike za servisiranje uređaja, ali moći ćete da pregledate i uzmete one prikupljene u protekloj godini. Radnice i radnici na prijemnom pultu imaju pravo procene svake donete knjige, što uključuje i pravo da neku knjigu odbiju iako nije na gornjem spisku.

Sve donirane knjige i one prikupljene na razmeni biće poklonjene dalje. Kao i svaki put, deo će usrećiti aktivne čitaoce Prerazmišljavanja širom našeg jezičkog područja, a (najveći) deo biti uključen u narednu veliku razmenu.

Ukoliko želite da se priključite volonterskom timu, javite nam se na mejl volonteri.nsrazmenaknjiga@gmail.com.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay