Početna Kultura Prikaz / Celina radionica ansambla Dejvida Glasa u SNP-u

Prikaz / Celina radionica ansambla Dejvida Glasa u SNP-u

0

Prikaz / Celina nastala u saradnji između Srpskog narodnog pozorišta i ansambla Dejvida Glasa (Velika Britanija), okupila je nekoliko samostalnih umetnika i kroz dvogodišnji proces stvorila ovaj veličanstveni prikaz koji je biti izveden u petak, 25. oktobra 2019, na Kamernoj sceni u 20.30.

Sledeće igranje zakazano je za 28. oktobar 2019. na Kamernoj sceni u 20.30 časova.

Kroz intenzivne radionice, umetnici su se bavili istraživanjem moguće i nemoguće budućnosti mladih ljudi. Ovaj prikaz predstavlja završetak prvog dela istraživanja kojem su umetnici posvetili svoje vreme u protekle dve godine, a koje će u većem obimu biti nastavljeno i tokom naredne.

Veoma moćan i u isto vreme užasavajući prikaz u trajanju od 90 minuta će nakon završetka biti propraćen razgovorom sa ansamblom i rediteljem Dejvidom Glasom.

O ansamblu Davida Glasa:

Dejvid Glas je nagrađivani solo izvođač, pozorišni reditelj, pisac, scenski dizajner, filmski režiser, predavač i idejni stvaralac. Jedan je od istaknutijih britanskih pozorišnih reditelja i jedan od osnivača fizičko – vizuelnog, autorsko – primenjenog teatra i teatrskog pokreta.

Danas, ovaj ansambl radi i stvara u preko 16 zemalja širom sveta na izvanrednim projektima, velikim i malim, otkrivajući fizički teatar novim generacijama.

Igraju: Alisa Lacko, Aleksandra Pejić, Grigorije Jakišić, Ena Entina Gucunski, Isidora Vlček, Tatjana Mateša, Uroš Mladenović i Olga Perović.

Foto: Promo