Početna Kultura Projekat Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. predstavljen na 22. Međunarodnom salonu...

Projekat Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. predstavljen na 22. Međunarodnom salonu knjiga

0

Vanja Vucenovic  (2)Salon knjiga, kao mesto susreta pisaca i čitalaca, okuplja delatnike iz oblasti književnosti, izdavaštva, medija, naučne i stručne literature. Posebnu kulturnu vrednost daje mu prateća manifestacija “Dani Laze Kostića”, u okviru koje gostuju pisci dobitnici književnih nagrada, prevodioci, književni kritičari, kao i književna nagrada “Laza Kostić” – koja se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje, ali i izdavački poduhvat, između dva Salona knjiga.

Vanja Vucenovic  (5)

Ovogodišnji laureat Nagrade “Laza Kostić” je Miodrag Kajtez za roman “Izložba”, u izdanju Agore, Novi Sad – Zrenjanin. Nakon dodele nagrade, član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović predstavio je projekat Evropska prestonica kulture pred mnogobrojnim posetiocima, istakavši:

Film koje ste pogledali samo je jedan deo toga šta je urađeno, a naš put ka Evropskoj prestonici kulture počeo je 2011. godine. Moramo da verujemo u čuda da bismo bili u prilici da ista ostvarimo i danas se zaista nalazimo u jednom presudnom trenutku, na prekretnici koja našem gradu može da donese neslućene benefite i dobrobit, ali ne samo u smislu jačanja kulturnih potencijala grada, već i u promeni percepcije o značaju kulture u životima svih nas.

Vanja Vucenovic  (4)

Izvor: novisad2021.rs
Foto: Vanja Vučenović / Facebook