Početna Kultura Promocija knjige “Abhaja” u Bulevar books-u

Promocija knjige “Abhaja” u Bulevar books-u

0

Promocija knjige “Abhaja” Borislava Čičovačkog biće održana večeras, 28. februara, u kafe knjižari Bulevar books.

Roman “Abhaja” čine ispovesti jedne duše u četiri reinkarnacije, tokom kojih se ona susretala sa nerazrešivim iskušenjima stravične surovosti sredina u kojima je živela.

I u Danskoj tokom krstaških ratova, i u Jugoslaviji tokom obračuna sa Staljinom, i u Njujorku za vreme Makartijevih progona, i u uljuljkanoj Evropskoj uniji dok traje osvetoljubiva pohara “Me Too”, duša je bila toliko zbunjena i uplašena sopstvenom nesnađenošću, pa nije uspela da prebrodi svoje strahove usred nemilosrdnih događaja.

Izašavši iz svakog tog života kao gubitnik, duša traži pomoć svog vodiča u prevazilaženju istovetnih prepreka koje joj se neprekidno nameću, iz života u život.

Borislav Čičovački (Sombor, 1966), pisac, libretista, muzički umetnik, muzikolog i redovni profesor oboe i kamerne muzike na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu. U Holandiji je publikovao 11 knjiga proze. Na srpskom jeziku do sada su objavljene njegove četiri knjige.

O romanu u izdanju “Akademske knjige” govoriće autor Borislav Čičovački i Vladislava Gordić Petrović.

Muzički deo programa izvode oboista Borislav Čičovački i akordeonista Aleksandar Stefanović, koji će izvoditi minijature Isidore Žebeljan i Bele Bartoka.

Promocija počinje u 19 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: PrtSc/Akademska knjiga